estación de autobuses / falset

<< Estación de autobuses, Taragona, 500 m2, 2010-2011 >>

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

AH asociados
proyecto
Jorge Gambini

ingeniería estructural
S4 arquitectes
ingeniería industrial
Gerard Giro, Gemma Juanhuix
ingenieria civil
Carlos Campos
cliente
GISA  

L’estació d’autobusos projectada, consisteix bàsicament en una andana lineal, amb una capacitat màxima d’estacionament de 3 autobusos. De forma complementària, l’estació també disposa enfront de l’andana principal, d’una plaça d’estacionament per autobusos discrecionals i quatre places d’espera per taxis.

L’andana principal, incloent la zona d’espera exterior, s’ha projectat protegida amb una coberta metàl·lica (marquesina) de 192,25 m2, la qual cobreix part de l’andana i dona protecció (principalment davant la pluja) a la pròpia andana i a l’edifici de serveis de l’estació. L’esmentat edifici de serveis de l’estació, es tracta d’un edifici de planta baixa de uns 263 m2 on s’allotgen les següents instal·lacions: bar amb venda de tiquets, cafeteria, lavabos públics, espai per les instal·lacions de l’estació i zona d’espera interior.

Al projecte de l’estació d’autobusos de Falset els elements dominants des del punt de vista estètic és la marquesina que cobreix l’andana i dona ombra i el mur de pedra al nord de l’àmbit de l’estació.

Es planteja l’accés i sortida d’autobusos a Falset per la N-420 que connecta amb la rotonda de la carretera Nova. L’accés es realitza pel carrer de la Font Vella i la sortida de l’estació directament a la Carretera Nova, sense afectar al trànsit de la rotonda adjacent a la nova estació d’autobusos.

La geometria de la estació obliga a una solució lineal de la andana, amb sortida directa per evitar maniobres al interior de l’estació, plantejant-se la circulació en sentit anti-horari per possibilitar l’accés de vianants als autobusos i facilitar la sortida. En aquest sentit, l’andana es planteja com a continuïtat de la vorera de el carrer de la Font Vella.

L’accessibilitat a la zona d’andanes es garanteix incloent-hi un futur gual de vianants que connectarà l’estació amb els futurs habitatges previstos pel POUM de Falset a l’altra banda del carrer de la Font Vella i de la Carretera Nova.

Es planteja una marquesina de 192,25 m2 que dona sostre a les zones d’espera de passatgers i permet l’accés cobert als autobusos. El projecte compta amb un edifici de 263 m2 amb zona d’espera, de 35 m2 un espai reservat pels lavabos adaptats al públic i un bar de 113 m2 amb venda de tiquets de transport i els seus espasis de servei.

Dintre de la nova estació d’autobusos, s’han segregat totalment els moviments dels vianants dels necessaris pels autobusos de forma que es minimitzin els riscos d’accidents. Les úniques zones d’interferència entre els vianants i la circulació d’autobusos, es produeixen a l’entrada i sortida d’aquest, on per tal d’accedir/sortir de l’estació és necessari interrompre la vorera dels carrers de la Font Vella i de la Carretera Nova. Aquests punt de conflicte s’han resolt mitjançant passos de vianants convenientment senyalitzats.

Al recinte tancat, s’han recobert les parets amb acer vitrificat per tal d’assegurar la durabilitat i resistència al desgast. A les zones de banys, s’han adoptat mesures especials per a afavorir les tasques de manteniment i neteja.